Naslovnica » vijesti Dramskog studija

Naše NASILJE odabrano za Sarajevsku zimu

SARAJEVSKA ZIMA međunarodni je festival s dugogodišnjom tradicijom pa smo ponosni da je naše NASILJE pozvano na sudjelovanje.

XXVII Internacionalni festival Sarajevo “Sarajevska zima 2012” će biti, kao i svake godine, susret umjetnika cijelog svijeta i bit će održan pod nazivom 2012. Festival organizuje Međunarodni centar za mir Sarajevo.

U okviru Festivala realizuje se program koji obuhvata različite oblasti umjetnosti: teatarsku, muzičku, filmsku, video art, vizuelnu umjetnost, projekte koji prezentiraju kulturno nasljeđe, panel diskusije, literarne i muzičko poetske večeri, te dječji program na temu ART OF LOVE.

Programi Festivala održavat će se ne samo u pozorištima, muzejima, galerijama i koncertnim dvoranama u gradu nego i na olimpijskim planinama i u drugim bosanskohercegovačkim gradovima.

Predstava je na rasporedu u subotu, 3. ožujka 2012. u 17 sati u Katoličkom školskom centru u Sarajevu.

Podsjećamo da je predstava NASILJE nastala kao multimedijalni projekt Dramskog studija DKD-a. Nakon premijerne izvedbe u Noći kazališta 2010., predstava je sudjelovala na SKAZ-u i FKAZ-u gdje je dobila odlične kritike, pobijedila na AMADEOFF festivalu te dobila nagradu na 13. susretu profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade ASSITEJ u Čakovcu.

Više o festivalima i nagradama možete vidjeti na stranici predstave NASILJE, a cijeli program ovogodišnje Sarajevske zime možete vidjeti OVDJE!