Naslovnica » Dramski studio

Dramski studio

Dramski studio Dječjeg kazališta Dubrava namijenjen je starijim predškolcima, osnovnoškolcima, srednjoškolcima i odraslima. Ciljevi i metode rada prilagođeni su dobi i mogućnostima polaznika. Kroz dramsko-pedagoški odgoj i obrazovanje, polaznici upoznaju i uče primjenjivati različite dramske metode i tehnike kao što su dramske igre, dramske vježbe, improvizacije i vođene improvizacije, drama u/za odgoj(u), procesna drama, improvizacijski teatar, kazalište potlačenih itd. U Dramskom studiju polaznici uče surađivati s drugima, vježbaju glas i govor, poboljšavaju fizičku koordinaciju, razvijaju maštu, potiču samopouzdanje, samopoštovanje, samodisciplinu i samouvjerenost. Dramski studio omogućuje djeci i mladima da samostalno oblikuju, izvode i vrednuju osobni i skupni dramsko-scenski rad te grade novi prostor participiranja u obrazovanju i umjetnosti.

Kazališni pedagozi svojim dramsko-pedagoškim radom pomažu djeci i mladima uz pomoć dramskih igara, vježbi i improvizacija, rješavati različite problemske situacije, potiču njihov intelektualni razvoj te učinkovito svladavanje novih područja kurikuluma.

Odrasli, koji odaberu dramsku umjetnost kao sredstvo istraživanja i oblikovanja nekih već stečenih scenskih vrijednosti, tijekom godine rade s iskusnim kazališnim pedagogom te u suradnji s njim prolaze kroz kompleksnije dramske vježbe i tehnike, s osobitim naglaskom na javni nastup.

Voditelji programa Dramskog studija su  redatelji, glumci i kazališni i dramski pedagozi

 

UPISI

 

Dramski studio upisuje djecu s navršenih 5 godina starosti.

Gornja granica za upis ne postoji.

Skupine su formirane po dobi i predznanju polaznika.

Upis u Dramski studio potrebno je obnoviti svake školske godine.

Upisi su u rujnu i traju dva tjedna.

Upisi su u Dječjem kazalištu Dubrava, Cerska 1

 

OSTVARIVANJE PROGRAMA

 

Program se održava dvaput tjedno po sat vremena (60 minuta) za djecu mlađe dobi ili jednom tjedno blok sat (120 minuta) za djecu starije dobi, mlade i odrasle.

Program se ostvaruje u prostorijama Dječjeg kazališta Dubrava, Cerska 1, od rujna do lipnja, te završava dramskom produkcijom.

 

INFORMACIJE

Narodno sveučilište Dubrava – Dječje kazalište Dubrava
Cerska 1, 10040 Zagreb
telefon: 01 2050 030
E-pošta: dramski.studio@kazalistedubrava.hr