Naslovnica » O Dramskom studiju

O Dramskom studiju

Dječje kazališta Dubrava i njegov Dramski studio sa scenskim pokretom i lutkarstvom od samog osnutka 1955. godine pa sve do danas, okupljaju djecu i mlade Zagreba i okolice kroz dramske, lutkarske i plesne tečajeve.

Dramski studio broji oko  200 polaznika, razmještenih u 20-ak skupina, pod stručnim vodstvom kazališnih i dramskih pedagoga, redatelja, lutkara i glumaca.

Scensko oblikovanje predstavlja složeni i integrirajući oblik učenja kojim se razvijaju izražajne vještine te kultura govora, javnog nastupa, potpomaže razvoj kreativnosti, socijaliziranosti, samosvijesti te potiče izražavanje putem kreativnog procesa. Ono nema isključivi cilj profesionalnog bavljenja dramskom ili plesnom umjetnošću. Najširi učinak scenskog obrazovanja djece, mladih i odraslih jest upoznavanje s vlastitim potencijalima. Na tom tragu svaka skupina Dramskog studija, Dramskog studija – Scenskog pokreta i Dramskog studija – Lutkarstva, teži tijekom godine ostvariti pojedini zadani cilj unutar scenskog obrazovanja, a generalno, svi žele djelovati na buđenju senzibiliteta djeteta, mlade ili odrasle osobe i njegova emotivnog usmjeravanja ka spoznavanju ljepote i vrednota u životu i umjetnosti.

U procesu razvijanja scenskog stvaralaštva u skupinama koje rade s djecom i mladima, polazište se traži u spontanoj dječjoj igri i u vječno živoj dječjoj mašti, jer se upravo u igri nalaze svi elementi dramskog, lutkarskog i plesnog stvaralaštva; dijete je u njoj i autor dramske radnje ili scenskog pokreta, i redatelj, i glumac, i lutkar, i plesač pa i stvaralac scenskog prostora, a često i kostimograf i scenograf.

 

 

__________________________________________

kontakt:
Narodno sveučilište Dubrava – Dječje kazalište Dubrava
Cerska 1, 10040 Zagreb
telefon: 01 2050 030
E-pošta: dramski.studio@kazalistedubrava.hr