Naslovnica » Studentski atelje Dubrava

SAD – Studentski atelje Dubrava

Autorski projekt mladog redatelja Paola Tišljarića:

Predstava o smrti u kazalištu zatvara akademsku sezonu u Studentskom ateljeu

_______________________________

Zagreb, 13. lipnja. – Kreativni tim okupljen pod redateljskom palicom mladog studenta režije, Paola Tišljarića i studentice dramaturgije, Valentine Galijatović, nakon gotovo 2 mjeseca priprema u utorak, 18. lipnja u 20 sati na pozornici Kazališta Dubrava, predstavit će javnosti svoj autorski rad pod imenom “Death. At Least.”

Radi se o, kako kažu mladi autori, “njihovom zajedničkom pokušaju da na pozornici pokažu nešto što je svima dobro poznato, ali na drukčiji i netipičan način”. U predstavi sudjeluju mlade glumačke snage s Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu – Anja Đurinović, Marija Šegvić te Jure Radnić, a pridružila im se i mlada operna pjevačica s Muzičke akademije, Iva Mihelić.

Dramaturginja predstave, mlada Valentina Galijatović, ističe: “U ovoj predstavi neprekidno reinterpretiramo teatar, poništavamo njegovu prolaznost izvođenjem smrti nakon smrti. Na kraju i pozornica i kazališni prostor umiru – odlaze. Doduše, samo nakratko, do nove izvedbe.”

Nakon “Grebanja” Tanje Šljivar u režiji Dine Pešuta i Mirne Rustemović, praizvedenog u prosincu prošle godine, te veljačke premijere “Mog nultog rođendana” Ivana Penovića, u režiji Lee Anastazije Fleger, ovo je treći u nizu projekata koji nastaje zajedničkim produkcijskim snagama Akademije dramske umjetnosti te Narodnog sveučilišta Dubrava, koji ovim putem omogućuje afirmaciju mladih autora.

Premijera će se održati u sklopu devetih po redu Dana Dubrave, koji se održavaju od 13. do 24. lipnja, dok se reprize planiraju u jesenskim mjesecima.

 

Studentski atelje Dubrava projekt je Narodnog sveučilišta Dubrava, a predstavlja platformu za suradnju mladih kazališnih umjetnika. Program Studentskog ateljea ostvaruje se u suradnji s Akademijom dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu.

Detalji na studentskiatelje.com

 

Linkovi:

 

kvadratni