Naslovnica » predstave Dramskog studija

Krug života / Kreis des Lebens

KRUG ZIVOTA-plakat_neu

igrana predstava (14+)
trajanje / 60 minuta
datum premijere / 27. rujna 2013.

režija / Corina Rues-Benz i Maja Kovač
izvođači / Žaklina Cvitkušić, Ema Drokan, Susanne Egger, Norbert Eckert, Sieghard Horstmann, Leander Kämpf, Ines Lenđer, Valeria Sindičić Lovrinović, Robert Španić, Stela Švob, Helmut Thau, Manuela Trapani, Anke Wöstehof-Wacker

koordinacija / Gaby Bauer, Iva Lehunšek Panić, Dunja Vuković
tehnika / Dino Čosić, Domagoj Klasić, Andi Thomann

 

Krug života naziv je predstave kojom završavamo suradnju između dvaju Kulturih centara, dviju narodnosti, dva jezika, dviju kultura, različitih generacija i svega lijepog što je zajednički rad na ovom projektu donio. Narodno sveučilište Dubrava, Zagreb, Hrvatska i Kulturni centar GEMS, Singen, Njemačka ostvarili su uspješnu međunarodnu suradnju na području kulture.

singen krug zivotaCorina Ruez-Benz, kazališni pedagog i redateljica te Maja Kovač, glumica i redateljica inspirirane temom KRUGA ŽIVOTA sjedinjuju elemente poezije, muzike, pokreta i glumačkog izričaja u kazališni čin s posebnim naglaskom na dvojezičnost.

U zajedničkom procesu izgradili smo prostor i vrijeme u kojem dvojezičnost širi naše potencijale, sjedinjuje misli i osjećaje, kreira nove vrijednosti i stvara poštovanje prema drugim kulturama.

Svatko od nas, i kao individua i kao čovjek koji je mali dio svoje kulture, u sebi nosi poseban svemir koji postoji da ga se podijeli ili tek otkrije.

Naš Krug života minijaturna je verzija, mikrokozmos čovjekovog života i svijeta koji ga okružuje.

U potrazi za organskim, univerzalnim jezikom kojim bi opisali tu kompleksnu slagalicu nazvanu život, nadahnjivali smo se njemačkom i hrvatskom poezijom, njemačkom i hrvatskom umjetnošću. Herman Hesse, Rainer Maria Rilke, Wim Wenders: „Nebo nad Berlinom“, Pina Bausch, Joseph Beuys, Janko Polić Kamov, Tin Ujević, „Zdenac života“ Ivana Meštrovića i mnogi drugi pronašli su svoje mjesto u ovom njemačko-hrvatskom kazališnom spektaklu.

krug zivota dvoriste