Naslovnica » arhiva predstava

Gusari

Bruno Margetić

GUSARI

 

igrana predstava / 7+
trajanje / 50 minuta
svečana premijera / 28. listopad 2017.

 

režija / Zoran Skalicki
dramaturgija / Bruno Margetić
scenografija Željko Margetić
kostimografija /  Marija Margetić
glazba / Mark Mrakovčić
oblikovanje rasvjete / Dominik Lenac Sanković
oblikovanje plakata i letka/ Svebor Vidmar

Igraju:

Matija Čigir, Dunja Fajdić, Hrvoje Horvat i Petar Atanasoski

 

tehničar rasvjete / Dominik Lenac
tehničar tona / Dino Čosić

Nemirno more, olujni vjetrovi, magla, noć… putovanje bez karte, obećanje mirnog mora i onog dalekog kopna. Gusari brode nepreglednim svjetskim morima, a na palubi, kao slijepi putnik, priključio im se i jedan dječak.
S druge strane, obitelj kao brod, roditelji kao gusari, nemirno more kao svakodnevica… otisnuti se u život, na putovanje “bez karte” i ono obećanje mirnog mora, kad će “sve biti kako smo zamišljali”.
Gusari su suptilna i indirektno ispričana obiteljska priča koja se bavi problematikom obiteljske svađe i manjka komunikacije kao uobičajenih, ali potresnih iskustava za djecu koja u tim okolnostima nerijetko “postaju nevidljiva”. Slojevito građeni, Gusari komuniciraju na više ravni: izmaštanom avanturom djeci, a zornim metaforama odraslima. Razrješenjem koje predstava nudi, otvara se prostor drugačijeg gledanja na snagu i ulogu djeteta u obitelji, pa i u stresnim situacijama: ono postaje arbitar, “kapetan broda” i “glas razuma” koji može ono što je roditeljima u tim trenucima nemoguće – komunicirati.

 

 

kritika…

Suptilna i indirektna obiteljska priča / kazaliste.hr