Naslovnica » predstave koje kod nas gostuju

Žena koja nije htjela sići na Zemlju – izraelska predstava na Noći kazališta

S ponosom možemo najaviti da ćemo u sklopu programa Noći kazališta 2013. u Dječjem kazalištu Dubrava ugositi izraelsku umjetnicu Gabrielle Neuhaus koja je rođena u Švicarskoj, a živi u Tel Avivu od 1991. godine. Završila je Contemporary dance and classical ballet studies u Bruxellesu i iza sebe ima dvadesetak svjetskih projekata u kojima je sudjelovala.

zena010

U Dječjem kazalištu Dubrava nastupit će 16.11. u 22,30 sati s trilogijom Žena koja nije htjela sići na Zemlju, to je fizički i vizualni kazališni komad koji kombinira akrobatski pokret, ples i svakodnevne predmete.

Ova miniserija bavi se životom žene koja odbija dotaknuti tlo. Suočena s vanjskim prijetnjama i zahtjevima, ona ne poštuje ni pravila ni gravitaciju te se počinje nalaziti u apsurdnim i ekstremnim situacijama. Svaka epizoda, kroz humor i nadrealne prizore, oslikava ženinu osobnost dok s upornošću slijedi vlastiti put.

Počevši sa zračnim putovanjem kroz dnevnu sobu, u strip stilu, u kojem namještaj postaje i prepreka i podrška u njezinom nastojanju da izbjegne nasrtljivu prašinu, komad ubrzo razvija tamnije raspoloženje. Ona nesigurno počinje preuzimati odgovornost za svoje novo okruženje prije nego što otkrije trijumfalno, ali ipak krhko novo postojanje i život.

Djelomično nadahnuta autobiografskim materijalom, “Žena koja nije htjela sići na Zemlju” opisuje univerzalni izazov pojedinca da ostane vjeran sebi.

Tri epizode uspješno su nastale 2012. za festivale Clipa Aduma i Intimadance u Tel Avivu, te su gostovale na brojnim festivalima diljem svijeta.