Naslovnica » stariji članci

Svečana, posljednja, 136-ta izvedba Blizanki

U nedjelju, 30. ožujka u 18 sati, u Dječjem kazalištu Dubrava odigrat će se svečana i posljednja, 136-ta izvedba naše višestruko nagrađivane predstave BLIZANKE.

Poznati roman Ericha Kästnera dramatizirao je i režirao renomirani redatelj Oliver Frljić, sada već davne, 2007. godine. Bila mu je to prva režija predstave za djecu i odmah – uspješnica!

BlizankePomogao mu je u tome i odličan autorski tim – Mirta Vekić kao scenografkinja, Ana Horvat kao kostimografkinja te Damir Šimunović koji potpisuje glazbu. U naslovnim ulogama Jelena Vukmirica Makovičić i Judita Franković, koju kasnije zamjenjuje Zrinka Kušević, zatim Dean Krivačić kao otac i Maja Katić (koju je povremeno mijenjala Marija Tadić), u dvije uloge ostvarili su iznimne rezultate.

Nakon sudjelovanja na nizu festivala osvojene su i nagrade – nagrada za najbolju žensku ulogu Jeleni Vukmirici Makovičić i  nagrada za najbolju režiju Oliveru Frljiću (ASSITEJ 2007.),  najbolja muška uloga u dječjoj predstavi Deanu Krivačiću i nominacija za najbolju dječju predstavu (Nagrada hrvatskog glumišta 2007.). Na Naj, naj, naj festivalu 2008. osvojene su dvije nagrade – za najbolju režiju (O. Frljić) i najbolju mušku ulogu (D. Krivačić). Na Regionalnom festivalu dječjih kazališta Zvezdarište u Beogradu 2008., predstava osvaja prvu nagradu publike, a Frljić nagradu za najbolju režiju. Blizanke osvajaju SREBRNI LOVOROV VIJENAC za najbolju predstavu u kategoriji Children MESS na 49. festivalu MESS u Sarajevu (2009.).

Kazalište zahvaljuje svim sudionicima u projektu kao i publici koja je uživala u ovih 8 godina naših neponovljivih Blizanki.

Blagajna je otvorena 1 sat prije početka predstave, a cijena ulaznice je 30 kuna.

web rezervacija