Naslovnica » suradnici - biografije

Sanja Sumrak

Sanja Sumrak, rođena u zagrebačkoj Dubravi – školovala se, radila – radi i živi u Zagrebu – glumica. Odrasla u Dramskom studija Dubrava, i na daskama Dječjeg kazališta Dubrava. Od 2001. ima status profesionalne glumice i postaje članicom HDDU-a. Odigrala preko 20-tak kazališnih naslova u književnost za djecu i mlade te preko 30-tak glavnih uloga u predstavama za djecu. Osim dramskih uloga igrala i u mjuziklu (ZKM, Doktor Dolittle, redatelj Boris Kovačević) te za isti pisala stihove za sve songove. Igra i u lutkarskim predstavama. Unazad pet godina bavi se i dramskom pedagogijom u Dramskom studiju DKD-a. Osim pisanja stihova za potrebe raznih songova u predstavama za djecu piše i dramske tekstove, od kojih je tekst ČAROBNO PISMO postavljen u Tigar teatru – kao lutkarsko igrani – koji sama i režira. U predstavi igraju glumci s osječke akademije.

2002. nagrada za najbolju epizodnu žensku ulogu Skakača v hlače u predstavi NORCI (tekst D. Torjanac/V. Kosec Torjanac, režija S. Matanović, produkcija DK Dubrava) na Naj, naj, naj festivalu u GK Žar ptica.

Igrala i još uvijek igra u svim teatrima za djecu: ZKM, GK Žar ptica, DK Dubrava, Kazalište Knap, Tvornica lutaka, Tigar teatar, Kazalište Trešnja te u manjim privatnim kazalištima.

I još svašta nešto priprema i radi, a odigrala je već preko 500 predstava na daskama koje život znače!