Naslovnica » suradnici - biografije

Jadran Grubišić

2004. godine upisuje Umjetničku akademiju u Osijeku, smjer gluma i lutkarstvo. Tijekom studija igra na lutkarskim i dramskim festivalima u Poljskoj, Italiji, Srbiji i Hrvatskoj. 2009. završava sveučilišni preddiplomski studij glume i lutkarstva. Pohađao i držao dramske i lutkarske radionice. Predstavljao Hrvatsku na Srednjovjekovnom kazališnom festivalu 2007. godine u Rumunjskoj, u Sibiu – kulturna prijestolnica Europe. Bavio se uličnim teatrom nekoliko godina.

2008. postao je stalni član glumačkog ansambla Gradskog kazališta lutaka Rijeka.

Od 2010. živi i radi u Zagrebu. Jedan je od osnivača Pierre Vally Teatra.

U Dječjem kazalištu u Osijeku sudjeluje u predstavama “Kneja”, režija D. Crnojević Carić i “Velika velika zemlja Oz”, režija Z. Sviben; u HNK Osijek u predstavama “Teštamenat”, režija R. Raponja, “Cyrano de Bergerac”, režija Z. Sviben, “Zastave, barjaci, stjegovi”, režija G. Paro; U HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci igrao u predstavi „Med + pepeo/Iznad ponora“ u režiji F. M. Pesentija. U sklopu Eurokaza 2008. u Zagrebu glumi u predstavi “Suigra na Elsinoru” u režiji M. Petković. U Gradskom kazalištu lutaka Rijeka sudjelovao je u predstavama „Petar Pan zgubidan” u režiji Z: Svibena, „Božić dobrog srca 2″, „Ružno pače” u režiji S. Dlačića, „Lončiću kuhaj!“ u režiji V. Zajica, „Crvenkapica (istinita priča) u režiji Z. Mužića”. Gostovao u emisiji „Vrtić“ u produkciji HRT-a.

Igra u edukativnoj predstavi „Viktor Pužeković“ za koju potpisuje režiju s L. Barišić.

Autor je monodrame „Ptica”, projekta za kojeg potpisuje tekst, režiju te glumi. Predstava je nastala na temelju diplomskog rada iz glume.

U Pazinu u sklopu kazališnog kampa u organizaciji dramskog studija Tirena vodi lutkarske i glumačke radionice.

Radi kao voditelj i dramski pedagog u dramskom studiju Tirena i kazalištu Trešnja.