Naslovnica » predstave Dramskog studija

Grupa A: Dodir

Autorica i koreografkinja: Dejana Čubrilo
Dizajn rasvjete: Dražen Čretni
Izbor glazbe: Dejana Čubrilo

Plešu:
Maša Ilić, Aldin Kasumović, Anita Kuruc, Matea Martin, Andrea Rumenjak, Valentina Šokec, Luka Šulje, Stela Travinić

Plesna predstava DODIR je putovanje kroz ljudske priče, emocije, zajedništvo, ljubav, rivalstvo i ljudsku otuđenost. Isprepletena elementima suvremenog plesa i neverbalnog kazališta ova predstava se bavi analizom kretanja tijela, njenom komunikacijom, pokazujući snagu dodira kao takvog te njegovu simboliku.

Plesne i kazališne radionice imaju utjecaj na razvoj osobnosti i odgoj djece i mladih. One omogućavaju slobodno izražavanje emocija i pomažu u prihvaćanju životnih iskustava kao i u prihvaćanju sebe.

____________________________

English:

Author and choreographer: Dejana Čubrilo
Light design: Dražen Čretni
Choice of music: Dejana Čubrilo

Dancers: Maša Ilić, Aldin Kasumović, Anita Kuruc, Matea Martin, Andrea Rumenjak, Valentina Šokec, Luka Šulje, Stela Travinić

Dance performance The touch is a travel through human stories, emotions, unity, love, rivalry and alienation.

Full of contemporary dance elements and non-verbal theatre this performance is concerned with analysis of body movement, its communication and it shows the power of touch and its symbolism.

Dance and theatre workshops are having huge impact on development of character and teaching of children and youth. They provide free expression of emotions and help us in accepting of life experiences and ourselves.

Dramski studio DKD-a na domaćim
i međunarodnim festivalima

 

Grupa A Dramskog studija Dječjeg kazališta Dubrava 2008. je godine izašla s produkcijom pod naslovom DODIR. Autorica predstave je Dejana Čubrilo, a riječ je o predstavi koja s elementima suvremenog plesa i neverbalne komunikacije putuje kroz ljudske odnose.

Izuzetno uspješna produkcija dobila je priliku za svoju promociju u prvoj Noći kazališta (25.10.2008.) i time doživjela popularnost i pozive na brojne festivale. Ove je godine predstava sudjelovala na SKAZ-u (31.3.2009.), festivalu TEST (Teatar studentima) u Zagrebu, a od 23.4. do 26.4.2009. sudjelovala je na Međunarodnom festivalu umjetnosti ArtVesna u Kijevu, Ukrajina. Slijedi festival ASSITEJ, 20. svibnja u Sisku i nakon toga grupa putuje u Varšavu (Poljska) gdje u sklopu Dorożkarnia Children and Youth Culture Center sudjeluje na 10. festivalu Children’s Capital. Ovo je prvi put da predstava Dramskog studija Dječjeg kazališta Dubrava sudjeluje na festivalima izvan naše zemlje.

Festivali:

TEST!9+10
test! – teatar studentima
Zagreb – 4.4.2009.

Predstava Dodir koristeći elemente suvremenog plesa i neverbalne komunikacije putuje kroz ljudske odnose. Mladi ansambl više je fokusiran na ekspresiju emocija nego na školski suvremeni ples, što ovoj predstavi daje touch ljudskosti. Izuzetno atraktivna kostimografija fino se uklapa u vrlo jednostavnu scenografiju i tako cijeli fokus prebacuje na performere. Dva dečka i sedam cura, bez obzira na mladost, dobro vladaju scenom i drže publike fokusiranom na njihovu izvedbu.

Kritika sa SKAZ-a 2009.

DJEČJE KAZALIŠTE DUBRAVA
GRUPA A
DODIR

VODITELJICA: Iva Lehunšek Panić
REDATELJICA: Dejana Čubrilo
DIZAJN RASVJETE: Dražen Čretni
SUDJELUJU: Matea Iličić, Maša Ilić, Aladin Kasumović, Anita Kuruc, Matea Martin, Andrea Rumenjak, Valentina Šokec, Luka Šulje, Stela Travinić

MATKO BOTIĆ

Dejana Čubrilo je s Grupom A Dječjeg kazališta „Dubrava“ osmislila dojmljivu i zaokruženu studiju scenskog pokreta, koju su mladi glumci, navikli na pretežito klasičan dramski teatar, izveli s puno koncentracije i vrlo vješto. Nedostatak čvrste fabularne strukture omogućuje valorizaciju predstave u klasičnom dramskom ključu i smješta Dodir u područje blisko suvremenom plesu, pa valja pozdraviti takav repertoarni odabir voditeljice skupine Ive Lehušek Panić, jer će izvođačima iskustvo rada na ovoj predstavi zasigurno pomoći u daljnjem bavljenju teatrom u širem smislu.

DUBRAVKA CRNOJEVIĆ-CARIĆ

Mladi glumački ansambl poduhvatio se ovog puta plesne predstave. Stvorili su ansambl predstavu, zajedničke i snažne energije, efektnih i preciznih scenskih slika. Pogotovo treba pohvaliti interakciju izvedbene i tehničke strane, tj. Dobru suradnju i interakciju svjetla, glazbe i plesa.

TAJANA GAŠPAROVIĆ

Još jedna prilično atipična predstava u kontekstu SKAZ-a. Svakako valja pozdraviti interes za suvremeni ples među amaterskim skupinama. Dejana Čubrilo iznimno je čvrsto osmislila dramaturšku strukturu i režiju predstave, a izvođače je odlikovala izuzetna preciznost pokreta koji su odavali ljepotu apstraktne forme. Dodir, kao što mu i sam naslov govori, tematizira odnose među ljudima, njihovo zbližavanje i udaljavanje. Predstava je složena od kratkih plesnih etida čije su izmjene vrlo skladno ostvarene.

____________________________________________

ArtVesna
Kijev, Ukrajina
22.4.2009.