Naslovnica » stariji članci

Audicija za novu predstavu

Novi krug audicije…

u petak, 10. veljače u 15 sati u Dječjem kazalištu Dubrava, Cerska 1 –  audicija za 4 glumca (2 animatora i 2 muzičara) za lutkarsko-glazbenu predstavu Priče iz dubine šume redatelja Petera Kusa koja se priprema u koprodukciji sa Gledališčem GLEJ iz Ljubljane.

 

Rezultati 1. kruga audicije

Nakon 1. kruga audicije, žiri je odlučio da u drugi krug ulaze: Bruno Kontrec, Nikša Marinović, Marija Kolb, Andrea Giordani i Dino Škare. O terminu drugog kruga audicije kandidati će biti obaviješteni. Svima ostalima zahvaljujemo na dolasku i trudu.

 

Dječje kazalište Dubrava organizira audiciju za 4 glumca (2 animatora i 2 muzičara) za lutkarsko-glazbenu predstavu Priče iz dubine šume redatelja Petera Kusa koja se priprema u koprodukciji sa Gledališčem GLEJ iz Ljubljane.

Predstava će se pripremati kroz ožujak i travanj 2012. godine, a premijerne izvedbe su predviđene za kraj travnja 2012. godine u Dječjem kazalištu Dubrava te sredinom svibnja u Gledališču GLEJ u Ljubljani.

 

Audicija će se održati
30. studenog 2011.
u 11 i u 16 sati
u Dječjem kazalištu Dubrava, Cerska 1.

 

Poželjne vještine kandidata/glumaca su poznavanje lutkarstva/animacije te muziciranje na žičanim instrumentima (gitara, violina) i/ili duhačkim instrumentima (flauta, klarinet) te se mole da donesu neki od instrumenata na audiciju.

što treba raditi / pripremiti

za glumce

  • glumac ili glumica pročitaju / interpretiraju svak svoj dio teksta
  • naprave kratku improvizaciju / animaciju s lutkom
  • naprave kratku glazbeno-lutkarsku improvizaciju sa instrumentima / predmetima koji bi djelovali kao lutke
  • možda naprave još dodatnu glazbenu improvizaciju s instrumentima (koje moraju donijeti sa sobom!)

za glazbenike

  • glazbenici odsviraju nešto na instrumentu koji su donijeli
  • naprave kratku glazbeno-lutkarsku improvizaciju sa instrumentima / predmetima koji bi djelovali kao lutke
  • naprave kratku improvizaciju na par instrumenata – da se vidi kako su spretni i prilagodljivi
  • možda naprave još koju animaciju sa lutkom

Tražimo glumce – muško i žensko – za dvije glavne uloge (za ježa i medvjeda). Na audiciji ćemo im dati isječak iz teksta.

Trebamo dva glazbenika – jedan koji svira žičane instrumente (gitara, bas,…) i drugog za duhačke (truba, saksofon, flauta); bilo bi super da su muško i žensko. Moraju biti fleksibilni i spremni naučiti i druge stvari (sviranje na “tokala” – bubnjeve i slično)